Sklepi vodje tekmovanja in disciplinskega sodnika - 11. krog 18/19

 

SKLEPI VODJE TEKMOVANJA:

 

Uradni rezultati tekem: 11. krog, 27. in 28. 10. 2018

 

  Krog 97 : Vivat 5 : 3  ( 2 : 1 )
  Mister Baby : Kupšinci 3 : 3  ( 1 : 2 )
  Černelavci : Borejci 1 : 2  ( 1 : 0 )
  Mladinec : Krajna 1 : 3  ( 1 : 0 )
  Petanjci : Dobel 5 : 3  ( 2 : 2 )
  Tropovci-Tišina : Kučnica 5 : 0  ( 1 : 0 )
  Gradišče : Satahovci 5 : 2  ( 1 : 1 )

 

Vse tekme 11. kroga se registrirajo z doseženimi rezultati.

 

SKLEPI DISCIPLINSKEGA SODNIKA:

 

Na tekmi KMN MISTER BABY - ŠD KUPŠINCI je bil s klopi za rezervne igralce zaradi nešportnega obnašanja in komentiranja sodniških odločitev odstranjen trener gostujoče ekipe g. Jure ZAVEC. Po tekmi se je opravičil za svoje dejanje.

Trenerju ŠD KUPŠINCI - Juretu ZAVCU se na podlagi 8/b. člena DP ZKMN RL izreka: PREPOVED VODENJA EKIPE NA ENI (1) TEKMI!

 

Na tekmi KMN MISTER BABY - ŠD KUPŠINCI je bil s klopi za rezervne igralce zaradi nešportnega obnašanja in komentiranja sodniških odločitev odstranjen trener domače ekipe g. Niko ŠKODNIK. Po končani tekmi je pristopil do sodnika in ga dodatno žalil s ciničnim ploskanjem in z besedami, da nima pojma o sojenju.

Trenerju KMN MISTER BABY - Niku ŠKODNIKU se na podlagi 8/b. člena DP ZKMN RL izreka: PREPOVED VODENJA EKIPE NA DVEH (2) TEKMAH!

 

Ekipa ŠD ČERNELAVCI je na vodstvo tekmovanja poslala pritožbo na odigrano tekmo ŠD ČERNELAVCI - ŠD BOREJCI, ki se nanaša na kršenje pravil nogometa, pravil Fair Playa in zlorabo Tekmovalnega pravilnika ZKMN RL.

ŠD ČERNELAVCI v pritožbi navajajo, da je gostjujoča ekipa približno ob 18.30 prišla v ŠRC Černelavci, igralci so nato odšli v prostore gostujoče slačilnice, kjer so se pripravljali na tekmo. V tem času so se posamezniki pri sodniku g. Andreju Tratnjeku že zanimali za zamik pričetka tekme, pri čemer jim je po njegovih besedah sam odgovoril, da tekmo morajo pričeti v kolikor jih je vsaj pet. Ker jih je bilo v slačilnici zagotovo najmanj pet, kar je preverljivo tudi pri sodniku, po izjavi prisotnih predstavnikov domačega društva pa šest igralcev in golman, torej sedem, so se odločili, da na igrišče pošljejo samo tri igralce in tako povzročijo zamik pričetka tekme za vsaj 15 minut. Natanko ob 19.12 so na igrišče prišli še ostali igralci iz slačilnice, ki so se v njej do takrat dobesedno skrivali, nato je sodnik tekme čez nekaj minut, sicer že po preteku 15-ih minut oz. po 19.15 označil pričetek tekme. Kasneje med tekmo sta se gostujoči ekipi pridružila še dva igralca, ki sta pred tem imela tekmo velikega nogometa v Avstriji. ŠD ČERNELAVCI nadalje navajajo, da je temelj pritožbe izključno nespoštovanje pravil nogometa, pravil Fair Playa in posledično nespoštovanje in zaničevanje nasprotnika in njegovih navijačev.

Po koncu tekme je obširno izjavo o dogodku na tekmi ŠD ČERNELAVCI - ŠD BOREJCI poslal tudi sodnik g. Andrej TRATNJEK.

Ekipo ŠD BOREJCI pozivamo, da v roku 48 ur po objavi tega sklepa pošlje pisno izjavo o očitanem dogodku na tekmi in pojasni zakaj se tekma ni pričela ob delegirani uri.