Sklepi vodje tekmovanja in disciplinskega sodnika - 12. krog 18/19

 

SKLEPI VODJE TEKMOVANJA:

 

Uradni rezultati tekem: 12. krog, 3. in 4. 11. 2018

 

  Vivat : Kupšinci 5 : 3  ( 4 : 0 )
  Krajna : Petanjci 6 : 0  ( 4 : 0 )
  Satahovci : Mladinec 0 : 1  ( 0 : 1 )
  Krog 97 : Černelavci 1 : 4  ( 1 : 2 )
  Dobel : Mister Baby 1 : 10  ( 1 : 3 )
  Borejci - Tropovci-Tišina 2 : 1  ( 2 : 0 )
  Kučnica : Gradišče 2 : 5  ( 0 : 0 )

 

Vse tekme 12. kroga se registrirajo z doseženimi rezultati.

 

SKLEPI DISCIPLINSKEGA SODNIKA:

 

Disciplinskih nepravilnosti ni bilo. Pohvalno.

 

Sklepi disciplinskega sodnika ZKMN RL - 11. KROG - ZAOSTALI PRIMER:

 

Ekipa ŠD ČERNELAVCI je na vodstvo tekmovanja poslala pritožbo na odigrano tekmo ŠD ČERNELAVCI - ŠD BOREJCI, ki se nanaša na kršenje pravil nogometa, pravil Fair Playa in zlorabo Tekmovalnega pravilnika ZKMN RL.

ŠD ČERNELAVCI v pritožbi navajajo, da je gostujoča ekipa približno ob 18.30 prišla v ŠRC Černelavci, igralci so nato odšli v prostore gostujoče slačilnice, kjer so se pripravljali na tekmo. V tem času so se posamezniki pri sodniku g. Andreju Tratnjeku že zanimali za zamik pričetka tekme, pri čemer jim je po njegovih besedah sam odgovoril, da tekmo morajo pričeti v kolikor jih je vsaj pet. Ker jih je bilo v slačilnici zagotovo najmanj pet, kar je preverljivo tudi pri sodniku, po izjavi prisotnih predstavnikov domačega društva pa šest igralcev in golman, torej sedem, so se odločili, da na igrišče pošljejo samo tri igralce in tako povzročijo zamik pričetka tekme za vsaj 15 minut. Natanko ob 19.12 so na igrišče prišli še ostali igralci iz slačilnice, ki so se v njej do takrat dobesedno skrivali, nato je sodnik tekme čez nekaj minut, sicer že po preteku 15-ih minut oz. po 19.15 označil pričetek tekme. Kasneje med tekmo sta se gostujoči ekipi pridružila še dva igralca, ki sta pred tem imela tekmo velikega nogometa v Avstriji. ŠD ČERNELAVCI nadalje navajajo, da je temelj pritožbe izključno nespoštovanje pravil nogometa, pravil Fair Playa in posledično nespoštovanje in zaničevanje nasprotnika in njegovih navijačev.

Po koncu tekme je obširno izjavo o dogodku na tekmi ŠD ČERNELAVCI - ŠD BOREJCI poslal tudi sodnik g. Andrej TRATNJEK.

Ekipo ŠD BOREJCI pozivamo, da v roku 48 ur po objavi tega sklepa pošlje pisno izjavo o očitanem dogodku na tekmi in pojasni zakaj se tekma ni pričela ob delegirani uri.

 

Ekipa ŠD BOREJCI je v predpisanem roku posredovala pisno izjavo v kateri navaja, da spoštujejo pravila nogometa, pravila Fair Playa in Tekmovalni pravilnik RL. Navajajo kadrovske težave pri odigravanju tekme proti ekipi ŠD Černelavci, da so skoraj celotno tekmo odigrali brez menjave, da je bil v ekipi igralec, ki je bil poškodovan ter da sta igrala tudi dva igralca, ki sta tudi člana njihove veteranske ekipe in ki v "normalnih" razmerah sicer ne nastopata za člansko moštvo. Nikjer v svoji izjavi pa ekipa ŠD BOREJCI ne pojasnjuje vzrokov zakaj se je tekma začela z zamudo oz. zakaj se ni začela ob delegirani uri, kar je bila s strani vodstva tekmovanja tudi pozvana.

Iz izjave ekipe ŠD ČERNELAVCI in izjave sodnika navedene tekme g. Andreja TRATNJEKA nesporno izhaja, da je ekipa ŠD BOREJCI pred tekmo imela zadostno število igralcev (šest igralcev in vratar), da bi se tekma ob delegirani uri lahko začela, kot to določa drugi odstavek 30. člena Tekmovalnega pravilnika RL. Določba 42. člena Tekmovalnega pravilnika nikakor ni namenjena, da se ekipa popolni z vsemi igralci, ampak je namen te določbe, da se ekipi, ki ob začetni uri nima zadostnega števila igralcev iz objektivnih razlogov, vseeno omogoči odigravanje tekme, v kolikor se ta v petnajstih minutah zbere v zadostnem številu. Iz posredovanih izjav je razvidno, da je ekipa ŠD BOREJCI zlorabila navedeni člen Tekmovalnega pravilnika, z namenom, da sta ob koncu srečanja lahko prišla in popolnila ekipo igralca, ki sta sicer pred tem igrala tekmo velikega nogometa v Avstriji. Navedeno potrjuje to, da sta navedena igralca prišla na tekmo ravno v zadnjih petnajstih minutah, kar jima sicer v kolikor bi se tekma začela ob delegirani uri ne bi uspelo. Iz zapisnika tekme pa je razvidno, da sta navedena igralca tudi zadela za gostujočo ekipo in s tem odločila zmagovalca tekme.

Pri tem velja omeniti tudi pravilo Fair Playa - Igraj pošteno, ki pravi: Zmaga nima nobenega pomena, če je dosežena na nepošten ali zavajajoč način. Zmagati z goljufanjem je preprosto, vendar ne prinaša nikakršnega zadovoljstva. Pošteno igranje namreč zahteva pogum in karakter, zato prinaša tudi večje zadovoljstvo. Fair Play vas vedno nagradi, tudi če tekmo izgubite. S poštenostjo namreč pridobite spoštovanje drugih, medtem ko je goljufanje sramotno. Ne pozabite: gre le za igro. In igre nimajo smisla, če niso poštene.

ŠD BOREJCI se zaradi nešportnega vedenja v skladu s 23. in 17. čl DP, na podlagi 8./c čl. DP kaznuje z: DENARNA KAZEN 70 (sedemdeset) EUR.

 

OBVESTILO VSEM KLUBOM RAVENSKE LIGE!

V skladu z dogovorom s skupščine Ravenske lige z dne 14. 7. 2018, ki pravi, da se v primeru lepega vremena jeseni lahko odigra tudi 14. krog Ravenske lige, pozivamo vse klube, da na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. do petka, 9. 11. do 12. ure sporočijo, če se strinjajo s tem, da se tekme 14. kroga odigrajo 17. in 18. novembra ali ne.