O ligi

Ravenska liga malega nogometa je bila ustanovljena na pobudo Simona Detellbacha in Simona Ülena, poleti 2008. Zaradi vse večjega nezadovoljstva s krovno malonogometno organizacijo, so klubi iz občine Tišina do tedaj že nekaj časa razmišljali o ustanovitvi občinske malonogometne lige po vzoru nekaterih drugih podobnih lig. Omenjena akterja sta sklicala informativni sestanek, na katerega je bil povabljen tudi predstavnik občine, udeležili pa so se ga tudi ostali zainteresirani klubi. Vsi so pokazali veliko zainteresiranost za ustanovitev novega tekmovanja. Začele so se urejevati pravne zadeve (pravilniki...) in počasi je bil cilj, novo tekmovanje, blizu.

Na tretjem sestanku so poleg devetih klubov občine Tišina (Borejci, Dobel, Gradišče, Krajna, Krajna B, Mister Baby, Mladinec, Petanjci in Tropovci-Tišina), izjavo o sodelovanju in izstopu iz MZKMN MS podpisali še predstavniki Černelavec, Kroga, Kučnice, Satahovec in Sončnega parka Vivat.

Sledil je ustanovni občni zbor, na katerem so se izvolili funkcionarji, sprejeti so bili pravilniki in dogovorjene številne podrobnosti. V petek, 18. julija 2008, je bila liga, imenovana Ravenska liga, ustanovljena.

Prvenstvo se je 15. avgusta 2008 tako lahko nemoteno začelo.

 

 

VODSTVO LIGE:

 

Vodja tekmovanja: FLEGAR Alojz

Registracijski sodnik: DETELLBACH Simon (041 383 232)

Sekretar: STOJISAVLJEVIČ Mitja (031 723 568)

Blagajnik: KOUS Franc

 

 

5 članska komisija za reševanje odprtih vprašanj na drugi stopnji

(za tekmovanje, registracijo in disciplinske prekrške):

- JUG Stanislav

- KOLMANIČ Anton

- KOLMANKO Aleš

- OBAL Viktor

- ZELKO Dominik

Lestvica - veterani