KMN Mladinec državni prvak 2013!!!

KMN Mladinec se je kot aktualni prvak Ravenske lige ponovno udeležil turnirja Za prvaka Slovenije v Radomljah, kjer je v finalu po kazenskih strelih s 3:0 ugnal ekipo Jerebič Črni ribič iz Središča ob Dravi. Redni del tekme se je končal z 1:1, potem ko je Štajerce v vodstvo popeljal Marjan Ivanuša, za naše prvake pa je izenačil Mitja Flisar.

Črnčarji so tekmovanje začeli v skupini B, kjer so zmagali vse tri tekme. Najprej so ugnali ekipo FSK Mafijozi iz Ivančne Gorice z 1:0, zadel je Mitja Flisar.

V drugi tekmi so se pomerili z Loško dolino iz Starega trga pri Ložu. Tudi na tej tekmi je bilo 1:0, zmago pa je Mladincu prinesel Jernej Varga.

Tretja tekma je prinesla več zadetkov. Schwarze Dose 28 iz Ljubljane so jih prejeli kar tri, Mladinec pa nobenega. Strelci: Mitja Flisar, Boštjan Granfol in Marko Balažic.

Mladinec je tekmovanje v skupini B končal na prvem mestu, z gol razliko 5:0. Razplet v skupini A pa je prinesel izjemno težko tekmo v četrtfinalu. Nasprotnik naših prvakov je bila ekipa Šipca steklarstvo iz Ljubljane, lanskoletni državni prvak, ki je v finalu premagal prav Mladinec. Toda letos je bilo drugače. Po rednem delu nismo videli zadetkov, v loteriji streljanja kazenskih strelov pa so bili srečnejši in spretnejši nogometaši KMN Mladinec (5:4), ter se tako uvrstili v polfinale.

Tudi v borbi za finale žoga kar ni in ni hotela v mrežo ekipe Ahac d.o.o. iz Ljubljane, tako da se je tudi ta tekma končala brez zadetkov in znova so bili na vrsti kazenski streli. Zopet je bil uspešnejši KMN Mladinec, tokrat s 6:5 in ekipa se je drugič zapored uvrstila v finale.

V finalu smo nato bili priča festivalu prečk in vratnic, saj so jih po našem štetju nogometaši Mladinca zadeli kar pet, ampak žoga spet ni našla poti za hrbet najboljšega vratarja turnirja Saša Kocena. Še več, Štajerci so povedli in že se je zdelo, da bodo Črnčarji še enkrat obstali na zadnji stopnički. Toda Mitja Flisar je žogo nekaj minut pred koncem le poslal skozi noge nasprotnikovega vratarja, rezultat se do konca ni spremenil in ostalo je 1:1. Kot že rečeno, so bili Črnčarji tretjič zapored primorani streljati kazenske strele in za razliko od lanskega leta so bili tokrat precej bolj zbrani od nasprotnikov. Ti vratarju Urošu Kolmaniču niso zabili nobenega gola, varovanci trenerja Marjana Števaneca pa njim tri in veliko slavje se je lahko začelo!

Za najboljšega igralca turnirja je bil izbran Marko Balažic (KMN Mladinec), ki je s svojo mirnostjo in zbranostjo v obrambi onemogočal nasprotnikom, da bi našli pot do gola.

 

Ekipa KMN Mladinec: Uroš Kolmanič, Marko Balažic, Niko Drvarič, Mitja Flisar, Boštjan Granfol, Darko Pavel, David Serec, Jernej Varga in trener Marjan Števanec.

 

Naj omenimo še tri sodnike iz Ravenske lige, ki so delili pravico na turnirju. To so bili Štefan Baranja, Jani Flisar in Igor Gomboc, ki so svoje delo opravili na visokem nivoju.

 

ČESTITAMO EKIPI KMN MLADINEC ZA NASLOV DRŽAVNIH PRVAKOV 2013!

 

KMN Mladinec, državni prvak 2013

Lestvica - veterani