Zaključni turnir Lige veteranov 2022

Letos zaključni turnir Lige veteranov pripada ŠD Tropovci-Tišina. Turnir bo v nedeljo, 19. junija na igrišču v Tropovcih. V primeru slabega vremena se turnir prestavi na naslednji vikend.

Delegiran žreb bo opravljen v ponedeljek, 13. junija.

 

OPIS SISTEMA TEKMOVANJA

 

- ekipe so razdeljene v štiri skupine po tri. Pred žrebom so bile prve štiri ekipe na prvenstveni lestvici razporejene vsaka v svojo skupino, ekipe, razvrščene od 5. - 12. mesta pa so bile razvrščene z žrebom.

- v skupini igrajo ekipe vsaka z vsako. Razpored ni fiksiran, zaradi preprečitve dogovarjanja rezultatov.

- iz vsake skupine se v četrtfinale uvrstita po dve ekipi. Pri tem se za končno razvrstitev ekip v skupinah po napisanem vrstnem redu upošteva: dosežene točke, gol razlika, več danih golov, kazenski streli.

- turnir nato poteka na izločanje (čertrfinale, polfinale, finale).

- ekipi lahko med sabo igrata le enkrat, razen če se srečata še v finalu.

- v dveh predkrogih, četrtfinalu in tekmi za tretje mesto se tekme igrajo 2 x 12 minut, v polfinalih in finalu pa se igra 2 x 15 minut.

- v primeru neodločenega rezultata v vseh fazah turnirja (skupinski del in na izpadanje) se takoj pristopi k izvajanju devetmetrovk; vsaka ekipa izmenično izvaja 3 strele (v finalu in tekmi za 3. mesto se izvaja 5 strelov),

- v primeru neodločenega rezultata tudi po treh oz. petih izvajanih devetmetrovkah, lahko (ni pa nujno) v nadaljnjih poskusih izvaja strele samo en igralec.

 

Sistem tekmovanja v PDF-ju

 

OPOMBA: Ker je letos ekip enajst, sta v eni od skupin samo dve ekipi, ki bosta tako avtomatično napredovali v izločilne boje. Med sabo se bosta za prvo mesto v njuni skupini pomerili na dveh tekmah.